Κοινή δράση του Εμπορικού Συλλόγου Ιλίου σε συνεργασία με το Ε.Κ.Κ.Α.)

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα πραγματοποιήσουν μία κοινή δράση από 25.6.2022 έως 20.7.2022

Σκοπός της δράσης είναι η συλλογή χρημάτων για την κάλυψη αναγκών του Καταφυγίου Επείγουσας και Βραχείας Φιλοξενίας γυναικών που υφίστανται βία ή είναι θύματα εμπορίας ανθρώπων ή θύματα πολλαπλών διακρίσεων. Στο καταφύγιο προσφέρεται φιλοξενία στις γυναίκες και στα παιδιά τους σε ασφαλή χώρο όπου παρέχεται ψυχοκοινωνική υποστήριξη καθώς και πρότυπες υπηρεσίες εντός του χώρου του Ξενώνα, όπως προγράμματα απασχόλησης βρεφών από Βρεφονηπιαγωγούς καθώς και εκμάθησης ελληνικής γλώσσας για τις γυναίκες αλλά και εκπαιδευτική στήριξη των παιδιών στα σχολικά μαθήματα από Παιδαγωγό.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής θα συμμετέχουμε στις 2 Ιουλίου 2022 που διοργανώνεται η «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» στο Δήμο Ιλίου με περίπτερο που θα λειτουργεί από κοινού έξω από τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, στην οδό Νέστωρος 126 Ίλιον, όπου θα μπορούν οι συμπολίτες μας να ενημερωθούν για τις δράσεις του Ε.Κ.Κ.Α. και ειδικότερα για το Καταφύγιο Γυναικών θυμάτων βίας και πολλαπλών διακρίσεων του Ε.Κ.Κ.Α.

* Σκοπός του Ε.Κ.Κ.Α. είναι ο συντονισμός του δικτύου των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στην Ελλάδα και η παροχή επείγουσας ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης σε άτομα, οικογένειες και ευπαθείς ομάδες που αντιμετωπίζουν μια κατάσταση κρίσης ή σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης.