Πρώτες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τους ωφελούμενους στα Λεχαινά

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου τίμησε με την παρουσία της τα εγκαίνια των δύο νέων Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, του Παραρτήματος ΑμεΑ Λεχαινών, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στις 19/10/2022, ως επιστέγασμα των προσπαθειών που έχουν καταβάλει από κοινού με τον Πρόεδρο του ΚΚΠΠ Δυτικής Ελλάδας, κ. Ν. Σταθακόπουλο.
Το ουσιαστικό μήνυμα που μετέφερε η Υφυπουργός είναι ότι: «Ως πολίτες θα πρέπει να δείχνουμε καθημερινά με τη στάση μας σεβασμό στα δικαιώματα των ανάπηρων συμπολιτών μας. Ως κοινωνία οφείλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνουμε την αναπηρία».
Στην σημαντική αυτή εκδήλωση, που έχει ιδιαίτερο κοινωνικό αντίκτυπο, παρευρέθη και η Πρόεδρος του του Ε.Κ.Κ.Α., Δρ. Α. Αναγνώστου – Δεδούλη.
Οι εν λόγω δομές, ως σύγχρονες εγκαταστάσεις, πληρούν τους κανόνες λειτουργίας που έχουν θεσπιστεί πρόσφατα για τις Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας Ιδιωτικού Δικαίου (ΜοΠΠ) και εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος Αποιδρυματοποίησης του ΚΚΠΠ Δυτ. Ελλάδας.