YPOYRGEIO SYNOXIS GR

facebook 1 facebook 1facebook 1

YPOYRGEIO SYNOXIS GR

facebook 1 facebook 1facebook 1

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση για την Έμφυλη Βία

Εκδήλωση για την Έμφυλη Βία

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (25η Νοεμβρίου) η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δημοτικού Συμβούλιου Νέων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε εκδήλωση με τίτλο «Έμφυλη Βία» την Δευτέρα 27.11.2023 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν:
• η προώθηση των διαχρονικών αιτημάτων εξάλειψης της έμφυλης βίας,
• η εμπέδωση του αρνητικού κοινωνικού αντίκτυπου της,
• η κρίση περί του διακυβεύματος που φέρει η διαιώνιση βίαιων συμπεριφορών με εφαλτήριο τις διακρίσεις με βάση με τον φυλετικό προσδιορισμό στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Το ΕΚΚΑ ανταποκρινόμενο στη πρόσκληση συμμετείχε στο Πάνελ με τίτλο: Διαχείριση και κατανόηση περιστατικών από τους φορείς της πόλης, παρουσιάζοντας τις υπηρεσίες αρωγής και προστασίας γυναικών με τα παιδιά τους μέσα από τη λειτουργία του ξενώνα φιλοξενίας γυναικών. Την υπηρεσία μας εκπροσώπησαν οι κες Μαραντίδου Ελένη, κοινωνική λειτουργός, και Αναγνωστοπούλου Χαμαϊδή, ψυχολόγος, του Τμ. Υποδοχής & ΚΚΣ Πύλης Αξιού της Δ/νσης Θεσσαλονίκης.

thessaloniki 2

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Για το Συνέδριο που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 24/10/2023.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Για το Συνέδριο που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 24/10/2023.

Δελτίο Τύπου

Για το Συνέδριο που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, αρμόδιο για τη διαχείριση του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς για την Προστασία Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων (ΕΜΑ), υπό την αιγίδα του - αρμόδιου για την εποπτεία και τον συντονισμό του ΕΜΑ - Γραφείου του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων (ΓΕΘΕΙΣ), του Υπουργείου Εξωτερικών στις 24/10/2023.

Τιμώντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων διεξήχθη στην Αθήνα Συνέδριο με θέμα: «Η Προστασία των Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων στην Ελλάδα: Νομικό πλαίσιο, συστημικές παθογένειες και προοπτικές».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν: Ο κ. Ηρακλής Μοσκώφ, Γενικός Γραμματέας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η κα. Μαρτσελλιάνα Χριστοπούλου, μέλος Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.Α. και ο κ. Γιάννης Μπράχος του Γραφείου Εθνικού Εισηγητή για την Kαταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του ΥΠΕΞ.
Στην ημερίδα συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οργανισμών, εκπρόσωπος της Αστυνομίας, του δικαστικού συστήματος, εκπρόσωποι ΜΚΟ και καθηγητές με συστηματική ενασχόληση με το θέμα της καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων. Συγκεκριμένα:
Η κα. Diane Schmitt, Συντονίστρια Δράσης κατά της Εμπορίας Ανθρώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Ηλίας Χατζής, Επικεφαλής Τμήματος Εμπορίας και Παράνομης Διακίνησης Ανθρώπων-UNODC, ο κ. Oleksander Kurylenko, Υπεύθυνος Προγραμμάτων στον ΟΑΣΕ, η κα. Tatiana Kotlyarenko, Σύμβουλος Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ΟΑΣΕ, η κα. Jane Lasonder, Μέλος Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Επιζώντων Εμπορία, ο κ. Αλέξανδρος-Ιωάννης Καργόπουλος, Δικαστής, π. Εθνικός Εμπειρογνώμονας στον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε., ο κ. Σπύρος Μπράτσικας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφαλείας, η κα. Όλγα Θεμελή, Αν. Καθηγήτρια-Πανεπιστημίου Κρήτης, η κα. Κορίνα Χατζηνικολάου, Επίκουρη Καθηγήτρια-ΑΠΘ και ο κ. Βασίλειος Ιωακειμίδης, Καθηγητής-Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών 👩‍🦰👩‍🦳

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών 👩‍🦰👩‍🦳

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θεσσαλονίκης, οι Ξενώνες φιλοξενίας γυναικών και των παιδιών τους των Δήμων Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου και το ΕΚΚΑ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης) που εντάσσονται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αφορμή την 🌍Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών (25 Νοεμβρίου) στις 24 Νοεμβρίου 2023 στην Πλατεία Αριστοτέλους από τις 9:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ., θα διανέμουν φυλλάδια ενημέρωσης.

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. Απεναντίας, η ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική βία κατά των γυναικών, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που δεν περιορίζεται σε σύνορα, κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, αλλά μας αφορά όλους και όλες.

Ομάδα εργασίας του ΕΚΚΑ στην περιοχή της Β. Εύβοιας, 30/10/2023

Ομάδα εργασίας του ΕΚΚΑ στην περιοχή της Β. Εύβοιας, 30/10/2023

Ομάδα εργασίας του ΕΚΚΑ με επικεφαλής την Πρόεδρο του ΕΚΚΑ Δρ. Α. Αναγνώστου - Δεδούλη, τη συμμετοχή του Προέδρου της Κοινότητας Ιστιαίας κ .Τ. Σουβατζή και στελέχη της Δ/νσης Παιδικής Προστασίας μετέβη σε αποστολή, στις 30/10/2023, στην περιοχή της Β. Εύβοιας για τη συλλογή υλικού στα πλαίσια εφαρμογής της Σύστασης για την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για το 👧🧒 Παιδί ως Εθνικός Συντονιστής για την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για το Παιδί.

Δελτίο Τύπου για την Ημερίδα που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.), ως Εθνικός Συντονιστής για την Ευρωπαϊκή «Εγγύηση για το Παιδί» (αρθ. 53, Ν. 4837/2021), στις 21 Νοεμβρίου 2023.

Δελτίο Τύπου για την Ημερίδα που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.), ως Εθνικός Συντονιστής για την Ευρωπαϊκή «Εγγύηση για το Παιδί» (αρθ. 53, Ν. 4837/2021), στις 21 Νοεμβρίου 2023.

Επιτυχώς πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21/11/2023 η Ημερίδα του Ε.Κ.Κ.Α., με θέμα: «Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ –ΦΤΩΧΕΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ – Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σκοπός της Ημερίδας ήταν να αναδειχθεί η Παιδική Προστασία ως βασικός πυλώνας της εξέλιξης του προνοιακού συστήματος στην Ελλάδα, καθώς και να γνωστοποιηθούν οι αρχές της Ευρωπαϊκής Σύστασης της «Εγγύησης για το Παιδί» για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αιδεσιμολογιότατος π. Αντώνιος ΜπεζαΪτης, εκπρόσωπος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς, Βουλευτές, Πρόεδροι Οργανισμών και συνεργάτες του Δικτύου εμπλεκομένων φορέων του Child Guarantee. Με την παρουσία τους τίμησαν την Ημερίδα και απηύθυναν χαιρετισμό οι:
- Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
- Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
- Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός Τουρισμού, Εθνική Συντονίστρια για την Πρόληψη & Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων
- Μαρίνα Στέφου, Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
- Γεώργιος Σταμάτης, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, Μέλος Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Μέλος της Υποεπιτροπής για το Παιδί του Συμβουλίου της Ευρώπης
- Dr Ghassan Khalil, Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα
- Ιωάννης Μοσχολιός, Μέλος Ε.Γ. ΕΣΑμεΑ και Πρόεδρος ΠΟΣΓΚΑμεΑ

Συνάντηση Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων για την οικογενειακή διαφορετικότητα που συνδιοργανώθηκε από την COFACE Families Europe και την UNAF της Ισπανίας

Συνάντηση Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων για την οικογενειακή διαφορετικότητα που συνδιοργανώθηκε από την COFACE Families Europe και την UNAF της Ισπανίας

Στις 17 & 18 Οκτωβρίου 2023, στη Μαδρίτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων με θέμα: «Κανείς να μην μείνει πίσω: Κάνοντας τα κοινωνικά δικαιώματα προσβάσιμα για όλες τις οικογένειες». Αναφέρθηκαν τα κοινωνικά δικαιώματα όλων των οικογενειών και, κυρίως, των νέων μορφών οικογένειας, όπως οι μεικτές οικογένειες, οι οικογένειες με γονείς διαφορετικών εθνικοτήτων, οι οικογένειες με ομόφυλους γονείς σε εθνικό και ενωσιακό επίπεδο.

Συζητήθηκαν τα κενά στον σχεδιασμό των οικογενειακών πολιτικών και εξετάστηκαν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις στα συστήματα κοινωνικής προστασίας και στις πολιτικές των κρατών-μελών της ΕΕ, μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών μεταξύ των χωρών στις πολιτικές για την πολυμορφία της οικογένειας. Η συνάντηση αυτή συνδιοργανώθηκε από την COFACE - FAMILIES EUROPE και την UNAF (Εθνική Ένωση Οικογενειών) της Ισπανίας με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν ενεργά δυο στελέχη της ομάδας εργασίας του Εθνικού Συντονιστή της Εγγύησης για το Παιδί.

Δημοπρασία νημάτων Οικοτεχνίας

Δημοπρασία νημάτων Οικοτεχνίας

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω δημοπρασίας της ΑΑΔΕ, διαθέτει για πώληση μάλλινα και βαμβακερά νήματα ελληνικής προέλευσης σε διάφορους χρωματισμούς, συνολικού βάρους 43.412,19 κιλά.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 20/11/2023.

Δείτε σχετική προκήρυξη δημοπρασίας.
Σημειώνεται ότι τα νήματα αναφέρονται στη Διακήρυξη στη σελίδα 5, α/α 3, κωδ. 223369.00.001 και ότι ο χώρος αποθήκευσης τους είναι στο Αιγάλεω, Ορφέως 220.

 

Διοργάνωση εκδήλωσης από την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με αφορμή την ημέρα της ΕΕ κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Διοργάνωση εκδήλωσης από την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με αφορμή την ημέρα της ΕΕ κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με αφορμή την Ημέρα της ΕΕ κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, διοργάνωσε εκδήλωση στο Β ΚΥΤ & ΕΔΠΦΑΑ Διαβατών στις 18 Οκτωβρίου 2023. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων οργανώσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του προσφυγικού καθώς επίσης και άτομα τα οποία διαμένουν στο ΚΥΤ Διαβατών.

Το ΕΚΚΑ, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του ΚΥΤ Διαβατών, συμμετείχε στην εκδήλωση με εισήγηση με τίτλο: «Δράσεις προστασίας & αρωγής θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης». Η εισήγηση πραγματοποιήθηκε από τις κ.κ. Παπαδοπούλου Ελένη, Ψυχολόγο & Προϊσταμένη του Τμήματος Ξενώνα & ΚΚΣ Φοίνικα και Μαραντίδου Ελένη, κοινωνική λειτουργό, του Τμήματος Υποδοχής & ΚΚΣ Πύλης Αξιού της Δ/νσης Θεσσαλονίκης ΕΚΚΑ.

Ειδικότερα, η κα Παπαδοπούλου, στο πρώτο μέρος της εισήγησης της επικεντρώθηκε στη παρουσίαση της λειτουργίας και των αποτελεσμάτων του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς (ΕΜΑ), υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα του έργου του στη καταπολέμηση κατά της εμπορίας ανθρώπων στη χώρα μας. Στη συνέχεια η κ. Μαραντίδου, αναφερόμενη στις δράσεις προστασίας & αρωγής του ΕΚΚΑ, παρουσίασε τη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Θεσσαλονίκης, εστίασε στις κύριες συνιστώσες των παρεχόμενων υπηρεσιών προστασίας, και στις συνέπειες στις ζωές των γυναικών και των παιδιών τους.

Δείτε το εδώ το Πρόγραμμα.

Thessaloniki 18 10 2023 2εσπα μακεδονια

Πρόσκληση σε Ημερίδα του Ε.Κ.Κ.Α. 21/11/2023

Πρόσκληση σε Ημερίδα του Ε.Κ.Κ.Α. 21/11/2023

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) με σκοπό να αναδειχθεί η Παιδική Προστασία ως βασικός πυλώνας της εξέλιξης του προνοιακού συστήματος στην Ελλάδα, καθώς και να γνωστοποιηθούν οι αρχές της Ευρωπαϊκής Σύστασης της «Εγγύησης για το Παιδί» για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σας προσκαλεί σε ημερίδα με θέμα: « Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ –ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ - Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ » στις 21 Νοεμβρίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ. στον Σύλλογο «Οι φίλοι της Μουσικής», στην αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος», (πρώην Πολυχώρος), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη 1.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ημερίδα δια ζώσης ή διαδικτυακά.
• Για την διαδικτυακή παρακολούθηση της Ημερίδας στην ελληνική γλώσσα, ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://youtube.com/live/UInvUGfWqn4?feature=share
• Για την διαδικτυακή παρακολούθηση της Ημερίδας στην αγγλική γλώσσα, ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://youtube.com/live/DkGVFr_yrG0?feature=share

Θα υπάρχει διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Το αναλυτικό Πρόγραμμα της Ημερίδας μπορείτε να το δείτε εδώ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Σε περίπτωση που ο παραπάνω σύνδεσμος δεν ανοίγει, μπορείτε να δείτε το Πρόγραμμα της Ημερίδας στην ιστοσελίδα του Ε.Κ.Κ.Α. (www.ekka.org.gr)

Για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 2132039729 και 2132039748.

 

 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Η Προστασία των Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων στην Ελλάδα: Νομικό πλαίσιο, συστημικές παθογένειες και προοπτικές» στις 24/10/2023

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Η Προστασία των Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων στην Ελλάδα: Νομικό πλαίσιο, συστημικές παθογένειες και προοπτικές» στις 24/10/2023

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), αρμόδιο για τη διαχείριση του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς για την Προστασία Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων (ΕΜΑ), υπό την αιγίδα του - αρμόδιου για την εποπτεία και τον συντονισμό του ΕΜΑ - Γραφείου του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων (ΓΕΘΕΙΣ), του Υπουργείου Εξωτερικών, διοργανώνει συνέδριο με θέμα «Η Προστασία των Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων στην Ελλάδα: Νομικό πλαίσιο, συστημικές παθογένειες και προοπτικές» στις 24 Οκτωβρίου 2023, στην Αθήνα, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων. Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Ενίσχυση του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς για την Προστασία Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων», συγχρηματοδοτούμενου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Internal Security Fund). Ο ΕΜΑ, στον 5ο πλέον χρόνο πλήρους λειτουργίας του, επιδιώκει σταθερά να αποτελεί προνομιακό χώρο οικοδόμησης συνεργειών μεταξύ κρατικών και μη κρατικών φορέων με σκοπό τη συντονισμένη ολιστική υποστήριξη των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων. Ταυτόχρονα, ο ΕΜΑ είναι πλέον η βασική πηγή αξιόπιστων στατιστικών δεδομένων για την εμπορία ανθρώπων στη χώρα μας, βάσει των οποίων αποτυπώνονται οι τάσεις του φαινομένου στην Ελλάδα, αλλά και εκτός της χώρας, επιτρέποντας έτσι την εξαγωγή ασφαλέστερων συμπερασμάτων που λειτουργούν ως εργαλεία για τη βελτίωση των διαδικασιών εντοπισμού και προστασίας των θυμάτων, αλλά και για τη χάραξη μελλοντικών πολιτικών.

Το συνέδριο θα έχει ως βασικό θεματικό άξονα την προστασία των θυμάτων και την απονομή της δικαιοσύνης ψυχοκοινωνικής στήριξης και αποκατάστασής τους ως αναφαίρετο δικαίωμα, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή ή μη των θυμάτων στην ποινική διαδικασία και όλα αυτά υπό το πρίσμα της επίγνωσης του τραύματος (trauma informed approach), του φύλου, της ηλικίας και των δικαιωμάτων του θύματος (gender-sensitive and rights-centred approach). Με τη συμμετοχή εκπροσώπων ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, θα επικεντρωθούμε σε θεματικές που έχουν να κάνουν με τις σύγχρονες τάσεις του φαινομένου της Εμπορίας Ανθρώπων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και θα παρουσιαστεί η τρέχουσα εικόνα του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων, και των στατιστικών στοιχείων στο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΜΑ στην Ελλάδα.

Τέλος, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα διεξαχθούν εργαστήρια με την ενεργή συμμετοχή στον συντονισμό φορέων ενταγμένων στον ΕΜΑ, με θεματικές που σχετίζονται με τις κεντρικές συζητήσεις που θα προηγηθούν, θα επικεντρωθούν σε προκλήσεις, καθώς και σε καλές πρακτικές στο πεδίο.
Η γλώσσα του Συνεδρίου θα είναι τα Ελληνικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα Αγγλικά.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 213 2039 761/ -756.

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

NEWSLETTER

Συμπληρώστε το email σας