ypourgeio

facebook 1 facebook 1facebook 1

ypourgeio

facebook 1 facebook 1facebook 1

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ΟΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ΟΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Το ΕΚΚΑ στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας του με τους κοινωνικούς λειτουργούς μέλη των Ομάδων Προστασίας Ανηλίκων (ΟΠΑ) και έχοντας ήδη κατά το 2022, υλοποιήσει με επιτυχία δέκα κύκλους επιμορφωτικών προγραμμάτων για μέλη των ΟΠΑ των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Νοτίου Αιγαίου (περισσότεροι από 200 επαγγελματίες συμμετέχοντες) τηρώντας και την δέσμευσή του για υλοποίηση αντίστοιχων εκπαιδευτικών συναντήσεων και στις άλλες περιφέρειες, κατά το τρέχον έτος, επανέρχεται με την παρούσα πρόσκληση ανακοινώνοντας την υλοποίηση κύκλου, τριήμερης εκπαίδευσης με τίτλο: «Μεθοδολογία διεξαγωγής Κοινωνικής έρευνας για τη Διαγνωστική Εκτίμηση των αναγκών του παιδιού και της οικογένειας».

Ο εκπαιδευτικός αυτός κύκλος θα πραγματοποιηθεί επίσης, διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας e-presence.gov.gr, από τις 13-02-2023 ως και 15-02-2023 και ώρες από 9:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. και αφορά μόνο στα μέλη των ΟΠΑ (κοινωνικούς λειτουργούς και επικουρικά μέλη ψυχολόγους) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Εργαζόμενοι του Ε.Κ.Κ.Α. στη θεατρική παράσταση ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ

Εργαζόμενοι του Ε.Κ.Κ.Α. στη θεατρική παράσταση ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ

Οι εργαζόμενοι του Ε.Κ.Κ.Α. μαζί με τα παιδιά τους, καθώς και οι φιλοξενούμενοι σε δομές του Φορέα, απόλαυσαν σήμερα την επιτυχημένη υπερπαραγωγή ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ του Καρόλου Ντίκενς σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, σε εμβληματικούς ρόλους του έργου τον Δημήτρη Πιατά και τον Αλμπέρτο Εσκενάζη, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
Το καλλιτεχνικο αυτό γεγονός πραγματοποιήθηκε έπειτα από την συνεργασία της Διοίκησης του Ε.Κ.Κ.Α. με το Σωματείο ΠΑΝ.Σ.Ε.Ε.Κ.Κ.Α., μία πρωτοβουλία από την οποία έμειναν όλοι ικανοποιημένοι.

ολιβερ τουιστ1.png

Συμμετοχή του ΕΚΚΑ σε Εκπαιδευτική Ημερίδα, «Ο θεσμικός ρόλος και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των κοινωνικών υπηρεσιών στην προστασία του παιδιού» στα Ιωάννινα

Συμμετοχή του ΕΚΚΑ σε Εκπαιδευτική Ημερίδα, «Ο θεσμικός ρόλος και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των κοινωνικών υπηρεσιών στην προστασία του παιδιού» στα Ιωάννινα

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκπαιδευτική ημερίδα, με θέμα: «Ο θεσμικός ρόλος και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των κοινωνικών υπηρεσιών στην προστασία του παιδιού», που διοργάνωσαν ο Δήμος Ιωαννιτών, η Περιφέρεια Ηπείρου/ΠΕ Ιωαννίνων και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Στόχος της εκπαιδευτικής ημερίδας ήταν η ενημέρωση των κοινωνικών λειτουργών για ζητήματα παιδικής προστασίας, η ενδυνάμωση όσων εργάζονται στο εν λόγω πεδίο και η εξοικείωση τους με σχετικές μεθοδολογίες και καλές πρακτικές. Έτσι, αξιοποιώντας την εν λόγω πρωτοβουλία, στον πολυχώρο «Δημήτριος Χατζής» παρευρέθηκαν κοινωνικοί λειτουργοί από κρατικές και μη κρατικές κοινωνικές δομές και υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, όπως πχ από Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων και νοσοκομείων, Κέντρα Κοινότητας, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Δομές Παιδικής Προστασίας, Κέντρα Στήριξης Οικογένειας, κλπ.

Ευχές από το Ε.Κ.Κ.Α.

Ευχές από το Ε.Κ.Κ.Α.

Πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.Α.

Πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.Α.

Σήμερα, στις 24 Ιανουαρίου 2023, στην κεντρική υπηρεσία του Ε.Κ.Κ.Α πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.Α. το οποίο συστάθηκε σε σώμα σύμφωνα με το ΦΕΚ 26/16-01-2023 τ.Υ.Ο.Δ.Δ., με τη συμμετοχή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ.
Η Πρόεδρος Δρ. Άρτεμις Αναγνώστου – Δεδούλη, καλωσόρισε τα μέλη, έκανε ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του φορέα και αναφέρθηκε σε δράσεις και έργα που σχεδιάζονται για το τρέχον έτος.

Με την ευκαιρία αυτή έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για τα μέλη του Δ.Σ., με πολλές ευχές για μία καλή και δημιουργική χρονιά.

1η συνεδρίαση νέου ΔΣ 24 1 2023 5

Συμμετοχή του ΕΚΚΑ σε Ημερίδα με θέμα «Αναδοχή, μια άλλη ματιά για το παιδί που κινδυνεύει» της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων (ΕΠΑ) Καλαμάτας

Συμμετοχή του ΕΚΚΑ σε Ημερίδα με θέμα «Αναδοχή, μια άλλη ματιά για το παιδί που κινδυνεύει» της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων (ΕΠΑ) Καλαμάτας

Την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας ημερίδα, με θέμα «Αναδοχή, μια άλλη ματιά για το παιδί που κινδυνεύει», την οποία διοργάνωσε η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων (ΕΠΑ) Καλαμάτας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και με την στήριξη του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος. Στόχος της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τον θεσμό της αναδοχής, ως εναλλακτική μορφή οικογενειακής φροντίδας των παιδιών.

Το ΕΚΚΑ, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Κέντρου, συμμετείχε στην ημερίδα με τα στελέχη του Τμήματος Αναδοχών-Υιοθεσιών του φορέα, την κα Γιώτα Μάνθου, Κοινωνική Λειτουργό ΜSW– Ψυχολόγο & Αν. Προϊσταμένη του Τμήματος, η οποία παρουσίασε στην ημερίδα, εισήγηση με τίτλο «Η διαδικασία της αναδοχής για τον υποψήφιο γονέα και τον επαγγελματία» και την κα Βίκυ Μεγαρίτη, Κοινωνική Λειτουργό ΜSW– Ψυχολόγο & Αν. Προϊσταμένη του Τμήματος.

Διαδικτυακή Ημερίδα Ε.Κ.Κ.Α. 25/01/2023

Διαδικτυακή Ημερίδα Ε.Κ.Κ.Α. 25/01/2023

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Περιστατικών Κακοποίησης – Παραμέλησης Ανηλίκων (Ν. 4837/2021)» την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 15.00 – 17.00.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για τη διαδικασία καταγραφής και παρακολούθησης των αναφορών περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων από τους Υπεύθυνους Προστασίας Ανηλίκων, στις δομές της Παιδικής Προστασίας της χώρας.

Δείτε εδώ την πρόσκληση και το πρόγραμμα της Διαδικτυακής Ημερίδας, καθώς και το Δελτίο Τύπου.

Συμμετοχή του ΕΚΚΑ σε Ημερίδα με θέμα «Αναπληρώνοντας τη φυσική οικογένεια μέσω του θεσμού της Αναδοχής»  του Κέντρου Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ναυπακτίας

Συμμετοχή του ΕΚΚΑ σε Ημερίδα με θέμα «Αναπληρώνοντας τη φυσική οικογένεια μέσω του θεσμού της Αναδοχής» του Κέντρου Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ναυπακτίας

Την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ναυπακτία», με επιτυχία η ημερίδα του Κέντρου Κοινότητας - Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ναυπακτίας, με θέμα «Αναπληρώνοντας τη φυσική οικογένεια μέσω του θεσμού της Αναδοχής». Στόχος της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τον θεσμό της αναδοχής, ως εναλλακτική μορφή οικογενειακής φροντίδας των παιδιών.

Το ΕΚΚΑ, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Κέντρου, συμμετείχε στην ημερίδα με τη κα Γιώτα Μάνθου, Κοινωνική Λειτουργό ΜSW– Ψυχολόγο & Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Αναδοχών-Υιοθεσιών του Φορέα, η οποία παρουσίασε στην ημερίδα, εισήγηση με τίτλο «Αποϊδρυματοποίηση-Αναδοχή: Το δικαίωμα του παιδιού στην οικογενειακή ζωή».

Εργαζόμενοι του Ε.Κ.Κ.Α. στη θεατρική παράσταση "Ζορμπάς"

Εργαζόμενοι του Ε.Κ.Κ.Α. στη θεατρική παράσταση "Ζορμπάς"

Το βράδυ του Σαββάτου στις 21 Ιανουαρίου, εργαζόμενοι του ΕΚΚΑ, με τη συνεργασία της ΑμΚΕ "Πολυχώρος ΦΟΙΝΙΚΑΣ", παρακολούθησαν την ξεχωριστή παράσταση "Ζορμπάς" στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
Η διασκευή του εμβληματικού έργου του μεγάλου μας λογοτέχνη Ν. Καζαντζάκη, η εμπνευσμένη σκηνοθεσία, τα πλούσια σκηνικά και κοστούμια, η μουσική, οι χορογραφίες και οι υπέροχες ερμηνείες γνωστών ηθοποιών συνέθεσαν ένα υπέροχο θέαμα που δεν προσέφερε απλώς διασκέδαση αλλά πλημμύρισε τους θεατές με έντονα συναισθήματα, γέλιο, χαρά, λύπη και αγωνία, κάνοντας τους σοφότερους, όσον αφορά το «βαθύτερο» νόημα της ζωής.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον ηθοποιό, αγαπητό φίλο και συνεργάτη του ΕΚΚΑ, κ. Ιβάν Σβιτάιλο, τον "Μαυραντώνη" της παράστασης.

Αναβάθμιση του bandwidth και των υπηρεσιών του Ε.Κ.Κ.Α.

Αναβάθμιση του bandwidth και των υπηρεσιών του Ε.Κ.Κ.Α.

Ξεκίνησαν εντατικά και ολοκληρώνονται με οργώδεις ρυθμούς, εν όψει των εορτών, οι απαιτούμενες εργασίες για την αναβάθμιση, κατά προτεραιότητα, του bandwidth του Κέντρου Δεδομένων και των Κεντρικών Υπηρεσιών του Ε.Κ.Κ.Α., προκειμένου να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η επικοινωνία όλων των πολιτών με την Τηλεφωνική Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας «197» και την Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας «1107» του Ε.Κ.Κ.Α..

Η εν λόγω αναβάθμιση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» και πλέον οι υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ενήλικες και παιδιά θα παρέχονται μέσω VoIP τηλεφώνων, με τη χρήση ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης κλήσεων. Το έργο αυτό δίνει νέα πνοή στις δράσεις προστασίας του Ε.Κ.Κ.Α. προς όλες τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει ουσιαστικά το σύνολο των παρεχομένων υπηρεσιών του προς όλους τους πολίτες.

Ευχαριστούμε θερμά - για την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή και την συνδρομή τους - το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τα στελέχη του Ε.Κ.Κ.Α., της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ, της VODAFONE και της LOGICOM, καθώς και το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος παραχώρησε κατ’ εξαίρεση άδεια τομής για την όδευση οπτικής ίνας, μειώνοντας τους χρόνους υλοποίησης του έργου αυτού.

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

NEWSLETTER

Συμπληρώστε το email σας