Το ΕΚΚΑ κοντά στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας!

Το ΕΚΚΑ κοντά στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας!

Το ΕΚΚΑ υπηρετώντας τον θεσμικό του ρόλο ως φορέας κοινωνικής αρωγής και ψυχοκοινωνικής στήριξης των ευάλωτων πολιτών και δη εκείνων που βιώνουν συνθήκες κρίσης και μαζικών καταστροφών βρίσκεται από την Κυριακή 17/09/2023 και κατόπιν εντολής του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας κοντά στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Κλιμάκιο με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους του ΕΚΚΑ επισκέφτηκε όσους αναγκάστηκαν λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας Daniel, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και διαμένουν προσωρινά φιλοξενούμενοι στην Μαθητική Εστία (συστεγάζεται με το Κέντρο Υγείας) Μουζακίου, (20 άτομα), καθώς και στο Γυμνάσιο Φαναρίου (26 άτομα).

PHOTO 3 18 9 2023

KARDITSA

 *Τα στελέχη του ΕΚΚΑ στην Μαθητική Εστία Μουζακίου

Τα στελέχη του ΕΚΚΑ συζήτησαν με τους πληγέντες, παρείχαν ψυχοκοινωνική στήριξη, κατέγραψαν ανάγκες τους για υλική βοήθεια σε συγκεκριμένα είδη και ενημέρωσαν άμεσα τους αρμόδιους φορείς, διαμεσολάβησαν και συνεργάστηκαν με τοπικές υπηρεσίες και φορείς για την άμεση κάλυψη αναγκών (πχ ρυθμίστηκε λεωφορείο για να μεταφέρει τους πολίτες στα χωριά που είχαν πληγεί και πλέον είναι προσβάσιμα, χωρίς κίνδυνο, αναγνωρίζοντας την ανάγκη των ανθρώπων να μάθουν τι έγινε στο σπίτι τους, κλπ). Παράλληλα, τα στελέχη συνομίλησαν με εθελοντές και παρείχαν κατευθύνσεις.
🔸Το ΕΚΚΑ θα συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης στους πληγέντες συμπολίτες μας της Περιφέρειας Καρδίτσας, σε συνεργασία με την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια και ειδικότερα τον Υποδιοικητή, κ. Παπαγεωργίου, αρμόδιο για θέματα ψυχικής υγείας & συντονιστή για την περιοχή της Καρδίτσας!

KARDITSA1


Εκτύπωση   Email